vrijdag 2 maart 2018

STERREN EN PLANETENOp maandagmorgen kregen we een berichtje van een onbekende die ons vroeg om op de speelplaats een kijkje te gaan nemen...

Wat we daar zagen, dat hadden we nog nooit gezien!!! Een ruimtetuig, met daarin een heel vreemd wezentje, was geland op de speelplaats.
 We probeerden het ruimtetuig voorzichtig te openen om het wezentje van kortbij te kunnen bekijken..
 
Hij bleek te kunnen praten op een heel speciale manier want hij zei niets anders dan "biebiep" met verschillende intonaties. Telkens onze juf hem een vraag stelde, konden we uit zijn "biebiep" opmaken wat hij bedoelde.

Omdat hij alleen maar "biebiep" kon zeggen, was zijn naam snel gekozen. 
Hij bracht ons telkens de impressie van de dag. Op maandag was dat het boek "De raceraket".  

Maar na een tijdje merkten we dat Biebiep steeds trager begon te praten en dat hij ontzettend moe was van zijn ruimtereis. En we hebben hem dan in zijn ruimtetuig gelegd zodat hij kon slapen om 's avonds zijn reis verder te zetten.
 We boetseerden een raket of een marsmannetje, naar eigen keuze, .... om in onze ruimteschudbol te plaatsen.En zo zagen ze eruit. Allemaal verschillend uiteraard!
En 's avonds brachten we Biebiep in zijn vliegende schotel naar de speelplaats  zodat hij zijn reis weer kon verder zetten. Het koude en winderige weer was echter geen meevaller!
 

Tot ieders verbazing, stond het ruimtetuig ons dinsdagmorgen weer op te wachten. Biebiep bracht enkele informatieve boeken over de Ruimte, de sterren en de planeten en ... een echt Space Center!

Zo konden we spelenderwijs ontdekken wat er allemaal te zien is aan de binnenkant van een raket.

Uiteraard speelden we met het Space Center... 
 Hij bracht ook speciale Clics van uit de Ruimte! Die werden uitvoerig uitgetest.


We speelden ook het gezelschapsspelletje "Freddie vuurpijl"...Op donderdag landde Biebiep met het boek "Papa, pak jij de Maan voor mij?" en "Kleine Raaf vliegt naar de maan".
 


We werkten nog verder aan onze ruimteschudbol. We vulden een bokaal met wat glycerine, gouden en zilveren glitters, water van de kraan, ... en sorteerden sterren en maantjes uit om vervolgens bij in de bokaal te doen. Daarna het deksel dichtschroeven en schudden maar!
 
Op vrijdag, de laatste dag van de schoolweek, had Biebiep het boek mee van "André de astronaut".
 


We kregen ook onverwacht maar zeer aangenaam bezoek van Sloefke, de poes van Gust. Dankjewel Mama van Gust, dat we haar mochten leren kennen!


En kei fier namen we onze schudbol mee naar huis...

Dankjewel Biebiep voor wat je ons allemaal hebt geleerd!

En daarmee kwam er een einde aan een spannende EN leerrijke week.