zaterdag 24 maart 2018

KIPPENHOK


Van de voorbije week niet zo heel veel foto's als gewoonlijk, want op donderdag gingen we op schoolreis en op vrijdag vierden we de verjaardag van Nomi. Maar de foto's daarvan hebben jullie al gezien.

We hebben het dus tweeënhalve dag gehad over "Kippenhok". Zeg nu zelf, hebben jullie al ooit zo'n mooi kippenhok gezien als dat in onze klas?


Wat was er nu het eerst, de kip of het ei? Het antwoord hebben we niet gevonden, maar we weten intussen wel dat een kuikentje uit een ei wordt geboren. En we bekeken ook de evolutie van kuiken tot kip.


We begonnen ook aan het knutselen van een Paasmandje in de vorm van een kuiken ...En we werkten ook nog aan contractjes...
De hele dinsdag stond in het teken een beleving van eieren. We leerden over een hard gekookt ei, een zacht gekookt ei, een omelet, een roerei, een spiegelei ... en we maakten ook nog zelf eiersalade!

We leerden ook alles van een ei benoemen: de schaal, het eivlies, de luchtkamer, de dooier en het eiwit. 

 Uiteraard konden we van alles proeven ... We ontdekten dat we sommige bereidingswijzen van ei nog niet kenden en dus nog nooit hadden geproefd.

Op woensdag vertelden we het verhaal van Dottie's kuikens.


Intussen geraakten de Paasmandjes afgewerkt ...