zaterdag 10 maart 2018

BAKKER


De voorbije week nam Juf Joni het roer over in de klas. Juf Joni is 2de jaarsstudente Professionele Bachelor Kleuteronderwijs aan de UCLL. Sinds de start van dit schooljaar kwam ze al bijna wekelijks observeren en deelnemen aan de activiteiten in onze klas. Op die manier konden de kleuters en Juf Joni elkaar al goed leren kennen.

We konden er niet naast kijken in onze klas: het thema dat ze voor de voorbije week had uitgewerkt, was "bakker".

 
We leerden over alle mogelijke broden, pistolets, sandwiches ...
Van de geur van al dat lekkers, kregen we honger. Dus we hebben boterhammen leren smeren met boter en ze daarna belegd met broodbeleg: choco, hagelslag, confituur en smeerkaas. Hmmm, dat heeft gesmaakt!We leerden de hoeveelheden vergelijken en te kijken waar er meer, minder of evenveel waren...
Uiteraard gingen we ook kijken hoe brood en gebakjes worden gebakken bij bakkerij Gielis. Bakker Walter leerde ons chocoladebroodjes bakken.We staken uiteraard ook een handje toe ...


Daarna leerden we fruittaartjes afwerken ....

Intussen waren de chocoladebroodjes gebakken. We konden niet wachten met proeven tot ze waren afgekoeld!


En tenslotte leerde Bakker Walter ons hoe we soezen vullen met pudding en er een chocolade topping op aanbrengen.En dat was nog niet alles, want de chocoladebroodjes, de fruittaartjes en de soezen mochten we ook nog meenemen naar onze klas. We hebben nogal gesmuld zeg!

Heel hartelijk dank aan Christel en Eddy, de eigenaars van de bakkerij, en vooral aan Bakker Walter voor wat hij ons allemaal heeft geleerd! 

We mochten ook onze eigen bakkersmuts en bakkersschort stempelen met uitsteekvormpjes.


En we mochten zelf een taart knutselen met behulp van taartdozen in alle formaten, diverse papiersoorten en andere decoratie.Om de week af te sluiten, hebben we op vrijdag appelcake gebakken ... en uiteraard ook opgegeten!  Hmmmm, lekker!


En dan trokken we naar huis met onze geknutselde taarten, bakkersmuts en bakkersschort ....
Dankjewel, Juf Joni, voor de fijne en leerrijke week!