woensdag 28 februari 2018

DROOM ZACHT
Het thema van deze week is "droom zacht".

Op maandag vertelden we het verhaal van "Er ligt een krokodil onder mijn bed". Daarna gingen we aan de slag met het chronologisch rangschikken van 5 prenten. Die prenten moesten we eerst uitknippen, dan in chronologische volgorde leggen, om ze vervolgens op de juiste manier op te plakken.
De Juf was jarig op dinsdag en ze trakteerde met iets lekkers.


We kregen van de ouders van Gust een mooi poppenhuis cadeau. We leerden dat het ook belangrijk is om onze slaapkamer mooi op orde te houden. Daarvan zouden we beter slapen.

Heel erg bedankt voor het cadeau! We hebben ook een puzzel geknipt en geplakt. En dat bleek moeilijker dan gedacht....


Op woensdag kwam Mijnheer Droom op bezoek in de poppenkast. We leerden dat we niet bang moesten zijn in het donker en dat Mijnheer Droom ervoor zorgt dat we mooie dromen krijgen.Sterren horen ook bij het donker en daarom begonnen we al te knutselen aan een echte sterrenkijker (caleidoscoop).

We moesten eerst een spiegel plooien in een driehoek en die in de buis stoppen. Daarna vulden we er diverse figuurtjes in. De Juf plakte vervolgens alles dicht met plakband. 

En dan bestreken we ons papier helemaal met knutsellijm m.b.v. een spatel en daarna werd het rond de buis gekleefd. Op donderdag vertelden we het verhaaltje van "De nachttrein". Daar hoorde ook een memory spelletje bij en we leerden daarvan dat het heel belangrijk was om vóór het slapengaan een rustgevend spelletje te spelen.We werkten ook nog verder aan onze sterrenkijker...

Op vrijdag bracht Thilo ons een boek van "De zon, aarde en maan" en we kleefden siersteentjes op onze sterrenkijker.
Mochten er kindjes zijn die slecht slapen, dan kunnen de ouders een bundel met tips gratis downloaden via volgende link: 

https://www.cm.be/gezond-leven/kind/slapen/slaaphygiene

Deze week werd volledig uitgewerkt a.h.v. het project "Droom zacht" van de CM.