zaterdag 17 maart 2018

BOERDERIJ
We begonnen de week met een waarneming van de boerderij in onze klas.
We maakten kennis met de boer, boerin, kippen, kalkoen, waakhond, varkens (zeug, beer, big), koeien (koe, stier, kalf), paarden (merrie, hengst, veulen), schapen (ooi, ram, lam), tractor, aanhangwagen,…
 
We speelden deze week uiteraard ook met de boerderijdieren en de tractor.

Op maandag knutselden we ook zelf een “schattige” koe. We kleurden de koe in naar de realiteit, en probeerden netjes binnen de lijnen te blijven.

Dinsdag zijn we gestart met het verhaal van "Max de rode tractor". We kleurden een werkblaadje naar code en we vertelden ook nog een tweede verhaal van "De snelle tractor".
Op woensdag was het de beurt aan het schaap om dichterbij te bekijken. Dat deden we aan de hand van een geleid gesprek en een boek.Daarna maakten we zelf een wollig schaap door watjes te kleven binnen een vorm.


 
Ondertussen stonden ook de koeien in elkaar. Dit was het resultaat:Op donderdag vertelden we het verhaal van “Rolle Bolle Big” en leerden daaruit dat varkens heel graag in de modder rollen.


Daarna leerden we zelf stap voor stap een Rolle Bolle Big te knutselen. Dat was best moeilijk want er kwam heel wat bij kijken!!! Kijk zelf maar hoe we dat klaarspeelden...

En op vrijdag ging Ben de Postbeer naar de boerderij...


... en we knutselden al een paasmandje...