zaterdag 25 oktober 2014

KIJK! GRIEZELLEUKE POMPOENEN...

De laatste week van oktober, dat betekent dus .... Halloween!

We zijn de week gestart met het verhaal van "Belladonna leert vliegen". We hebben dan meteen ook maar een Belladonna geknutseld. Eerst waterverven en dan prikken... De kleuters hebben ongetwijfeld hun resultaat thuis laten zien.

Daarna hebben we in de turnzaal een doe-versje aangeleerd. De doelstelling is, op een 2-dimensioneel vlak, de motoriek die vanuit de schouder komt te oefenen en te verfijnen naar de elleboog en het polsgewricht. Een voorbeeld: de juf zegt het versje op, terwijl de kleuters het versje omzetten in tekeningen. In een later stadium komt dan de motoriek die dan geoefend wordt op een 3-dimensioneel vlak.

Deze week werden ook op verschillende tijdstippen testjes afgenomen voor het kleuterrapport. Ditmaal waren het de schriftelijke testjes; na de herfstvakantie komen die met concreet materiaal aan de beurt. De resultaten van deze testjes zullen worden besproken tijdens het oudercontact in december.

Vrijdag stond natuurlijk in het teken van het Griezelfeest. We kwamen, zonder uitzondering, verkleed naar school. Maar om even in stemming te komen, hebben we geluisterd naar het verhaal "Abracadabra", waarin tovernaar Macrobius alle dieren in het bos had betoverd. De dieren waren hem echter te slim af en hebben hem een flink lesje geleerd. Eind goed, al goed.
Toen we daarmee klaar waren, zijn we lekker gaan griezelen. De foto's spreken voor zich!


En tot slot willen we de jarigen van deze maand, Nina en Elien, nog eens extra feliciteren.


Prettige vakantie!