vrijdag 3 oktober 2014

SPROOKJES IN HET BOS

De laatste week van september begonnen we met Roodkapje.Zelfs het ECHTE Roodkapje kwam op bezoek... en dan zongen we voor haar het liedje "Roodkapje waar ga je heen?".

Het verhaal van Roodkapje zonder een wolf, dat kan natuurlijk niet. We gingen dan ook zelf aan de slag met het knutselen van een wolf ... Al was dat niet zo eenvoudig. Maar spieken was toegelaten :-)

Het resultaat mocht gezien worden. De kleuters toonden dinsdagavond heel trots hun "poppenkast wolf"!

Daarna kwam Raponsje op bezoek in de klas...

Intussen werd het al donderdag en hebben we kennis gemaakt met de Wolf en de zeven Geitjes. De kleuters kregen de opdracht om de geitjes van klein naar groot te verbinden, eerst met een draadje wol en dan met een stift. Ze moesten ook:
- de shirt van de geitjes die over een krukje sprongen, rood kleuren;
- en de andere geitjes in het groen.

We sloten de week af met het sprookje "Goudlokje en de drie beren". We vertelden het verhaal a.h.v. poppen en daarna gingen we zelf aan de slag met het maken van "toverpudding", een duo van vanille en chocolade. Zijn onze Pimbolikes geen echte chef koks? Met de nodige toverspreuken is onze koude pudding echt goed gelukt! Hmmm, lekker! Na een week van hard werken, mag er ook wel eens gesnoept worden.


Op het einde van de maand vermelden we ook de jarigen. Proficiat voor Mathis, Juul, Femke en Ella!

Een rijk gevulde week, nietwaar? We waren dan ook zo moe....