zondag 23 oktober 2016

WIE VERSTOPT ZICH IN HET BOS ?
We zijn de week gestart met het verhaal met prenten van "De geschiedenis van de holle boom". Mevrouw Snuf, de eekhoorn, ging raad vragen bij de wijze uil Salomon.


Daarna hebben we op de PC filmpjes bekeken over kerkuilen. We wisten dan precies hoe die eruit zien en dan zijn we aan de slag gegaan om zelf een uiltje te knutselen van een bloempotje.We beschilderden eerst een bloempotje.
Daarna prikten we de vleugeltjes, het snaveltje en de pootjes uit gekleurd papier.


En dit was het resultaat:
Op dinsdag zijn we gestart met het verhaaltje "Ik wil je iets heel moois geven". Het verhaal gaat over de mol die zijn vriendinnetje Konijn mist en besluit om een gang te graven tot in haar holletje.
Het volgende dier dat aan bod kwam, was de eekhoorn. Nadat we ook weer eerst op de PC naar filmpjes over dit dier hadden bekeken, gingen we over nar het verhaal van de eerkhoorn die in de herfst werkelijk ALLE noten en bessen had verzameld en niets had overgelaten voor de andere dieren. Als zij honger kregen, gingen ze bij Eekhoorn aankloppen en dan bleken alle bessen beschimmeld te zijn. Moraal van het verhaal: voedsel delen is belangrijk!
We zagen ook in een filmpje hoe een piepjong egeltje werd gevoed met een papflesje!

En daarna vertelden we het verhaal van beer Obi die egel Stin als vriendje vindt.

Als verwerking van deze impressie maakten we zelf een snoepegeltje tijdens de huishoudelijke activiteit.
We volgden het stappenplan van Nellie en Cezar.


 


 
 


 


We maakten ook nog kennis met:
·         de Muis en spin, die verliefd waren op elkaar;
·         “ De Gruffalo" en "Het kind van de Gruffalo".