maandag 31 oktober 2016

KIJK! GRIEZELLEUKE POMPOENEN !De laatste week van oktober, dat betekent dus .... Halloween!
We zijn de week gestart met het verhaal van "Belladonna leert vliegen". We hebben dan meteen ook maar een Belladonna geknutseld. We hebben een eierkarton eerst groen geschilderd en daarna hebben we de hoed geknipt. Het haar hebben we gemaakt door wol rond een karton te winden ... De kleuters hebben ongetwijfeld hun resultaat thuis laten zien.We vertelden ook nog het verhaaltje van "Kom je dansen, boze heks?".


We probeerden ook nog 4 prenten in chronologische volgorde te sorteren:Op woensdag heeft de Juf poppenkast gespeeld: "De toverdrank van Heks Ursula". Daarna hebben we een doe-versje aangeleerd.

De doelstelling is, op een 2-dimensioneel vlak, de motoriek die vanuit de schouder komt te oefenen en te verfijnen naar de elleboog en het polsgewricht. Een voorbeeld: de juf zegt het versje op, terwijl de kleuters het versje omzetten in tekeningen. In een later stadium komt dan de motoriek die dan geoefend wordt op een 3-dimensioneel vlak.


Vrijdag stond natuurlijk in het teken van het Griezelfeest. We kwamen, zonder uitzondering, verkleed naar school. Maar om even in stemming te komen, hebben we geluisterd naar het verhaal "Abracadabra", waarin tovenaar Macrobius alle dieren in het bos had betoverd. De dieren waren hem echter te slim af en hebben hem een flink lesje geleerd. Eind goed, al goed.

Toen we daarmee klaar waren, zijn we lekker gaan griezelen. De foto's spreken voor zich!