zaterdag 15 oktober 2016

WE TREKKEN NAAR HET BOS

Als voorbereiding op het thema, hebben de kleuters in het weekend een zoektocht gemaakt in het bos.

Eenmaal in de klas op maandagmorgen hebben ze hun buit uitgepakt, uitvoerig bekeken en besproken en ook gesorteerd.
Uit het verhaaltje van Okke, Nootje en Doppejan, hebben we heel wat inspiratie gehaald om zelf aan de slag te gaan en notenkaas te maken. We zijn begonnen met de okkernoten/walnoten te malen. Dat ging heel vlot, want vele handen maken het werk licht. Dan verse kaas toevoegen en mengen. Bijna iedereen was er helemaal gek van!

 Zo kunnen jullie zien dat een huishoudelijke activiteit altijd tot veel animo in de klas leidt!


Op dinsdag vertrokken we, als impressie, uit het boek Noten. We verwerkten het verhaal met behulp van de woordkaarten en vertelkaarten.
 Intussen waren we al begonnen met de voorbereidingen voor ons knutselwerk “herfstbord”. We schilderden een kartonnen bord met goud- of zilververf met een spatel.

 


De Week van het Bos stond dit jaar op de agenda van 9 t.e.m. 16 oktober. Vandaar dat we tijdens de afgelopen week naar het bos zijn getrokken. We speelden verstoppertje en Sem was de winnaar.

Maar wat hebben we daar allemaal ontdekt? In het bos ontdekten we de schatten van de herfst: dennenappels, bladeren, dennennaalden, mos, varens, paddenstoelen, elfenbankjes, jaarringen .... En telkens kregen we de nodige uitleg van onze Juf. 

Hoe hard we ook hebben gezocht, we zagen echter geen kabouters of elfjes.Op donderdag hebben we de verjaardag van onze Milan gevierd. Proficiat!
 We werkten verder aan ons "herfstbord": we plakten met behangerslijm een serviette rond een glazen potje om er een theelichtje te kunnen inzetten. Jammer genoeg daarvan geen foto's. 

We versierden ons bord verder met het uit het bos meegebrachte materiaal.

Het resultaat mag best gezien worden!