zondag 1 april 2018

PASEN
Het aftellen naar Pasen en het bezoek van de Paashaas is begonnen... Thilo bracht een prentenboek van "Frans Haas - Een reis door schilderijenland" en "Het mooiste ei van de wereld". Hij bracht ook het nodige materiaal voor het knutselen van een deurstop in de vorm van een Paashaas. 


We begonnen eraan door in de zandbak het diepvrieszakje halfvol te vullen. Daarna knoopte onze Juf het dicht en stopte het in het washandje.


 Op dinsdag maakten we kennis met Boer Boris en de eieren.
 


En we werkten verder aan de oren van onze Paashaas. We moesten eerst de oren knippen uit karton en daarna uit 2 verschillende kleuren stoffen. Het stof knippen was een bijzondere en moeilijke oefening. We hebben ervaren dat het stof knippen het best lukt als we maar heel kleine stukjes ineens proberen te knippen.

Daarna plakten we alles op de kartonnen oren...


Op woensdag luisterden we naar het verhaal van Lotta en hoe ze de Paashaas hielp. En we werkten nog verder aan onze deurstop en contractjes.Op donderdag maakten we kennis met Teun en Keun. En we deden een huishoudelijke activiteit: Paaskoekjes versieren.

We moesten het suikerglazuur even in warm water leggen zodat we het beter konden uitsmeren over de koek.

Daarna konden we aan de versiering met mini marshmallows en suikerbolletjes beginnen.

Hmmm, lekker !!!Eindelijk was het zover: plots kwam het verlossend bericht dat de Paashaas was langs geweest op het grasveld van onze school .... Gelukkig was er voor elke kleuter een zakje chocolade eieren. Dankjewel Paashaas (Oudercomité)!

 


 
Daarna hebben we nog een Paasspelletje gespeeld (matrix: sorteren op basis van 2 eigenschappen).
Als afsluiter van de week keken we naar een DVD van Kabouter Plop en de Paashaas met een lekkere traktatie van het Oudercomité in de hand. Dankjewel, Oudercomité!
En dan mochten we eindelijk ons zelf geknutseld Paasmandje, gevuld met de eitjes, mee naar huis nemen.

Het thema van de week na de Paasvakantie is "Archeologen en dinosaurussen". Wie iets van dit thema heeft, mag dit steeds meebrengen. Wel graag alles voorzien van de naam van de kleuter!

Een fijne Paasvakantie!