vrijdag 9 december 2016

WELKOM SINT EN PIET!


Op maandagmorgen stond er iets vreemd in onze klas!?We hadden bezoek gekregen van de Sint en zijn Pieten. Ze hebben ons een echte stoomboot gebracht. We weten nu dat een stoomboot een dek, een kajuit en een laadruimte heeft, dat het stuur een roer heet en dat de bestuurder van de boot een kapitein is of Stuurpiet. Verder zijn er de wimpels, die wapperen in de wind, het anker, dat kan gelicht worden, de Sint met zijn staf en mijter, de kleurrijke Zwarte Pieten en de schimmel “Slecht Weer Vandaag”.


We stuurden ons verlanglijstje met een echte brief naar de Sint.Als knutselactiviteit hebben we een handpop genaaid.   


... en hebben we vilt gekleefd.
En dit was het resultaat:


We knutselden ook een kroon. We zouden hem opzetten bij de aankomst van de Sint later op de week. Op de kroon was onze naam geschreven.
Als nevenactiviteiten konden we ook wrijven met een potlood over toverpapier, prikken en kleuren, en met de stapelpieten spelen....Op dinsdagmorgen merkten we een tent op in de turnzaal. En wat lag erin? Een dekentje, een kussen en een knuffeltje uit onze klas!!??!!

Er lag ook geschenkpapier, lint, plakband en een grote gele pluim bij.

Wat had dat allemaal te betekenen? 

We verdeelden het geschenkpapier, het lint en de plakband per klas.Op woensdag kregen we een digitale boodschap van de Sint. Hij was zijn ring, handschoen, staf, bril en zijn Pakjespiet met de gele pluim kwijt! De Sint vroeg ons om hem te helpen zoeken naar al deze dingen.

 

De ring vonden we tussen de verkleedkleren van Sint en Pieten in onze klas tijdens de waarneming. 

De kindjes van de eerste kleuterklas vonden de handschoen. De kinderen van het eerste leerjaar vonden de staf en die van het tweede leerjaar de bril!

De derde kleuterklas concludeerde dat de gele pluim die we in de tent hadden gevonden, van de vermiste Pakjespiet moest zijn.


We pakten de gevonden voorwerpen mooi in met behulp van het inpakpapier en het lint.


In de poppenkamer mochten we ons verkleden als Sint en Pieten.
 


Tijd om ons schoentje te zetten...
 Uiteraard hadden we ook aan het paard van Sinterklaas gedacht. We sorteerden alles netjes in schaaltjes: hooi, suikerklontjes, wortelen, tekeningen en appelen. We telden alles zorgvuldig, we maten de wortelen (volgens grootte en dikte). En nu maar hopen dat de Sint ons klasje vannacht niet voorbij rijdt zonder te stoppen…
 
Op vrijdagmorgen was de tent helemaal gesloten.... Er lag zelfs een Zwarte Piet in te slapen. 

Maar wat hoorden we daar? 
De Sint was heel ongelukkig om zijn verloren spullen, maar .... wat bewoog daar plotseling in de tent???
 


De Sint kon zijn vreugde niet op, want daar was zijn vermiste Pakjespiet!

Pakjespiet vertelde dan dat hij de verloren voorwerpen had weggenomen om die op een later tijdstip aan de Sint te kunnen geven als verjaardagscadeau. 

De kinderen konden dan per klas de gevonden voorwerpen aan de Sint overhandigen. En Pakjespiet kreeg een kleine uitbrander!
Na het zingen van enkele liedjes en enkele vlotte danspasjes voor de Sint, was de tijd aangebroken voor de cadeautjes.

Dit jaar geen individuele cadeautjes, maar wel speelgoed om onze speelplaats te verfraaien. Als we dan in onze klas kwamen, was ons schoentje gevuld...

Wat een feest vandaag!

Vervolgens mochten we ons op de speelplaats uitleven met het uitproberen van het nieuwe speelgoed...
Als afsluiter van de week kregen we nog een antwoord van de Sint op onze brieven... Er zat een heuse klasposter in!

Dank u Sinterklaas!!!

Meer foto’s van het bezoek van de Sint volgen op blog van de school, dus niet op de klasblog.