woensdag 28 december 2016

IK DOE DE LICHTJES AAN EN UIT


Nu kan het aftellen tot Kerstmis beginnen!

Nadat we de versiering uitvoerig hadden waargenomen, zijn we samen aan de slag gegaan en hebben we onze kerstboom in de klas versierd.
En dit was het resultaat:
We knutselden een grote kerstbal van piepschuim die volledig hebben bekleed met kopspelden en ontschminkingswatjes. Dat was ook weer een zeer goede oefening voor de oog-handcoördinatie en de fijne vingermotoriek. Dit vergde uiterste concentratie. Er werd nogal wat gepuft!


Als kers op de taart, hebben we nog echte veenbessen op een ijzeren draad geregen en daarmee onze kerstbal versierd.
Er werden ook nog verschillende nevenactiviteiten en contractwerk aangeboden, alles in de sfeer van Kerstmis.
We volgden ook de verhalen van de “Kleine Kerstman”. Hij kwam zelfs in hoogsteigen persoon een bezoekje brengen aan onze klas.
We begonnen de laatste vrijdag met het verhaaltje "Echt iets voor Kerstmis" en daarna was het dan eindelijk zo ver: de uitnodigende pakjes onder de kerstboom mochten eindelijk verdeeld worden. We deden dit op het ritme van Jingle Bells. We gaven de pakjes één voor één door op kerstmuziek en als de muziek stopte, mocht degene die het pakje vasthield, het houden en onder de bank leggen. Zo gaven we cadeautjes rond tot iedereen er eentje had, en we keken er op toe dat niemand zijn zelf meegebracht pakje zou krijgen.

Het was heel spannend! Wat zou er toch in ons pakje zitten? Het inpakpapier vloog naar alle kanten ;-)… Het waren stuk voor stuk heel leuke verrassingen.

Tussendoor was er ook nog een erg lekker en veelzijdig dessertenbuffet. We hebben nogal gesmuld… De foto’s spreken voor zich! Dank je wel Mama’s om ons zo te verwennen.
Fijne vakantie en prettige feestdagen!