vrijdag 17 april 2015

MMM ... LEKKERE EITJES!We knutselden een paasmandje om onze eitjes op het einde van de week mee naar huis te kunnen nemen. We oefenden vooral onze fijne vinger motoriek en onze oog- handcoördinatie door te kleuren met kleurpotloden.

Tussendoor hebben we ook nog geoefend voor ons schoolfeest ;-)

We deden een waarneming van chocolade eieren. We sorteerden de eitjes eerst per soort.
Daarna leerden we dat chocolade niet uit een fabriek komt, maar dat er cacaovruchten aan de bomen groeien, die vervolgens openbarsten en de cacaobonen eruit komen. Die cacaobonen zijn wit van kleur en worden te drogen gelegd op bananenbladeren. Op die manier verkleuren ze bruin. Daarna worden ze in een fabriek geroosterd, gesmolten en in vormen gegoten. Dan worden ze in repen verpakt en zo komen ze in onze winkel terecht.


Natuurlijk mocht het proeven niet ontbreken: witte chocolade, melkchocolade en pure chocolade. Maar nog even geduld… Eerst het papiertje er nog verwijderen ;-)…
Uiteraard zijn we ons Lotte niet vergeten, want zij mag geen chocolade eten, maar speciaal voor haar  had de paashaas er ook eierkoekjes gevuld met vanille en praliné bij gevoegd. Natuurlijk waren alle andere klasgenootjes nieuwsgierig hoe die zouden smaken, wat hadden jullie gedacht?!Op vrijdag was het dan eindelijk zo ver! De Paashaas had laten weten dat hij langsgekomen was, maar hij had zijn staart bezeerd bij het over de poort wippen…Aiaiai… Wat had onze Paashaas pijn, en zondag moest hij nog tot bij alle kindjes komen!? Hij was daardoor maar snel terug in zijn holletje gevlucht om te rusten en zijn staartje te laten herstellen…

Maar wij gingen wel op zoektocht....We hebben daarna onze uitnodigingen voor onze oma’s en opa’s gepost.Hopelijk zijn die uitnodigingen ondertussen allemaal aangekomen bij onze grootouders…

’s Middags trakteerden de leden van het oudercomité ons op een paasmaaltijd: een echt paasnestje! We hebben heel flink gegeten. Dankjewel mama’s en papa’s van het oudercomité voor deze heerlijke maaltijd!


Er was in de namiddag nog lekkere zelfgebakken cake, waar we ook nog van smulden. Bedankt Vera, mama van Sara!


Hopelijk hebben de Pimbolikes genoten van de vakantie en zijn hun batterijen opgeladen om volop te oefenen voor het schoolfeest!

Het mag duidelijk zijn dat er de volgende 3 weken dagelijks wordt geoefend, zowel in de voor- als in de namiddag.    


Tenslotte: zoals al eerder vermeld in de brief i.v.m. het schoolfeest, zullen de opnames van de voorfilmpjes (die geprojecteerd worden vóór elk dansje tijdens de voorstellingen), ingeblikt worden op vrijdag 24 april a.s. Jullie begrijpen ongetwijfeld hoe belangrijk het is dat ALLE kleuters die dag aanwezig zijn!