vrijdag 14 februari 2014

THEMA HOUDEN VAN - VALENTIJN

Ons thema 'houden van en Valentijn' begon met een gesprek met de kleuters over wat dit nu betekende, en daar kwamen heel wat reacties uit. Enkele uitspraken van onze kleuters:

"Dat is als je verliefd bent!"  (een kleuter bij de pinken)
"Valentijn is de dag dat alle sterren gaan vallen!"  (een kleuter met superleuke fantasie)
"Juf, dat is zoals ik verliefd ben op de Sisse en die heeft heel mooi zwart haar". (een verliefde kleuter) Waarop ineens reactie van een andere kleuter: "Hoe? Ma jij moet wel verliefd zijn op mij he!"  (een jaloerse kleuter)
"Dat is als je iemand graag ziet zoals ik mijn broertje heel graag zie"! (een kleuter die dolgelukkig is met zijn broertje)

We keken en luisterden naar het verhaal van Kikker die verliefd was. In dat verhaal maakte Kikker een supermooie tekening voor Eend, maar hij had zijn naam er niet opgeschreven en zo wist Eend niet van wie de tekening kwam.. Ook op de bloemen die hij haar stuurde was er geen naam bij... Conclusie: de hoogste tijd om de lettertjes van onze naam is van dichtbij te bekijken zodat wij onze eigen naam kunnen herkennen en later kunnen schrijven!
En dus mochten onze kleuters hun naam proberen te maken met valentijnshartjes!
De andere kleuters mochten ondertussen een beetje meetwerk verrichten: de papieren stroken moesten op maat geknipt worden... En als je alles juist had gedaan, verkreeg je een supermooie valentijnstaart!Om in het thema te blijven werd er een speciale massage gegeven door en voor onze kleuters.


En ook een vleugje muziek mocht niet ontbreken in dit thema:
Op donderdag vonden we een speciale bril in de klas...  Als je deze bril opzette, kon je alle leuke dingen van iemand zeggen. En zo kreeg iedereen in onze klas vandaag te horen wat er zo leuk aan hem/haar was! We knutselden een valentijnsbrievenbusje. Nu kunnen we kaartjes naar elkaar sturen!
Op vrijdag gebeurde er iets heel speciaals... De toekomstige echtgenoot van Lina (K3) werd ziek en daar stond Lina voor het altaar zonder man.. Gelukkig zag ze onze Lars ook wel zitten en zo kwam het heel onverwacht dat we op deze dag naar de bruiloft van Lars  en Lina mochten gaan...wachten op onze Lars


de huwelijksceremonie

de ring...

en een dikke zoenfeesten!

dat smaakt!

Al dat trouwen bracht wel met zich mee dat er in onze klas ook wel kindjes verliefd werden op elkaar...En zo eindigt onze romantische week... Ik wens jullie een fijne valentijnsdag toe en tot volgende week. Dan leren we over Pinokkio!

Lieve groetjes,
juf Natalie