woensdag 5 februari 2014

THEMA MIJN RESTAURANT DAG 3: KOMEN ETEN!!

Het is zover: onze kleuters mochten vandaag eten maken voor de kleuters van de 3de kleuterklas. Super spannend!!!
Maar eerst ons liedje samen oefenen:

Iedereen opgewarmd? Dan beginnen we er aan!

Op het menu in ons Pimboli-restaurant vandaag:
- een glaasje rode wijn als aperitief
- overheerlijke zelfgemaakte vidée met koekje en frietjes erbij!

Het recept voor deze vidée is natuurlijk een pimboli-geheim, maar ik kan wel vertellen wat onze kleuters onder andere gedaan hebben (nadat ze hun handen hadden proper gemaakt!)

 Allereerst moesten er balletjes gerold worden.
Onze ijverige balletjes-maken-koks aan het werk
 De kippenfilet moest in kleine stukjes geraken:
Een paar van onze kip-knippers in volle actie
En de champignons moesten gekuist en gesneden worden...
de champignon-snijders aan het werk.
Iedereen is heel druk in de weer!
Omdat ik anders teveel van het recept zou verklappen, gaan we dadelijk over naar het beoefenen van onze rollen in ons restaurant.

Je had onze 4 drank-obers: Jolan, Wies, Arne en Sara stonden in voor de drank: elke gast moest een drankje voorgeschoteld krijgen. 
uiteraard eerst even oefenen...
en dan het echte werk!

Dan had je de wees-welkom en tot-ziens obers Niels en Jarne.  Zij zorgden ervoor dat iedereen vriendelijk ontvangen werden en dat  achteraf iedereen wel betaalde!
Niels heette iedereen van harte welkom in ons restaurant, en Jarne zorgde ervoor dat iedereen een plaatsje kreeg.

De andere kleuters werden de borden-obers (uiteraard gekleed volgens onze pimboli-kleuren: oranje en geel)
Hun taak: eerst de stoelen voor onze gasten achteruit schuiven, nadien het bord meenemen om het in de keuken te gaan vullen en dan het terug te brengen. Jaja, in een restaurant moet je heel hard werken!

De gasten zijn gearriveerd. Onze obers staan alvast paraat!
En terwijl onze gasten proefden van ons heerlijke gerecht...

Stilletjes dat het toen was...

smakelijk!!

aten de obertjes de overschot gretig op :-)

Hier nog mooi met bord en vork of lepel...

en deze petoeters gewoon met de handen in de kommen...
Nadien volgde het afruimen van de tafels.....

Nino in uiterste concentratie!
Om in spanning af te wachten wat onze beoordeling ging zijn....:


yes yes yes yes yes, we kregen dikke duimen!!!
De reactie van onze kleuters:
Nino, Milan en Cara in de 7de hemel: ons restaurant kreeg wel 10 sterren!!!
Stop: eerst nog even betalen: 10 euro!!! Cash of bancontact, we hebben het allemaal!

Niels ontvangt de centjes.. 20 euro? geen probleem, de rest is fooi!
zo gaat het ook natuurlijk!
En zo kon iedereen  heel tevreden en met het buikje volgegeten naar huis gaan...
En ik... kon aan de  serieus grote hoop van afwas beginnen, want die rol was ik natuurlijk vergeten toe te kennen :-)

groetjes!