zaterdag 22 september 2018

GELUKSVOGELS - VRIENDSCHAP - deel 2

De voorbije week werkten we verder met vijf andere aspecten rond vriendschap.

Op maandag was Podi aan de beurt. Hij leerde ons dat vrienden leuke dingen samen doen.



Als verwerking maakten we een kuif van wol voor onze Papperlapap. We moesten de wol rond een groot biervilt draaien en tegelijk ook goed aantrekken zodat alles goed vast zat. Hiermee werd onze fijne motoriek geoefend!








En zo geraakten onze Papperlapaps eindelijk afgewerkt ... Zijn ze niet schattig? Veel poppenkast plezier ermee!


Op dinsdag bracht Ture Luur ons de boodschap dat vrienden zich veilig voelen bij elkaar.







Als verwerking leerden we stap voor stap een vogel te tekenen.





Nadat de vogel was getekend, mochten we hem inkleuren in onze lievelingskleur met kleurpotloden. Er werd heel veel aandacht besteed aan onze potloodgreep. De kleuters leren hoe ze hun potlood als een pincetje moeten vasthouden tussen duim en wijsvinger en laten rusten op de middenvinger. Moeilijk dat dat is!






Heel trots namen we onze eigen Papperlapap mee naar huis!









Op woensdag leerden Giro en Gira, de koekoeken, ons dat vrienden graag samen zijn. We oefenden dit meteen door het gezelschapsspelletje "Karel Koekoek" te spelen.







Op donderdag bracht pinguïn Takka ons het verhaal dat vrienden open zijn voor elkaar. Eén groepje mocht nog het spelletje van Karel Koekoek spelen, terwijl het andere de contractjes afwerkte.





In de namiddag zijn we voor het eerst op de mezzanine gaan spelen. We maakten er kennis met de poppenhuisjes, de winkel, de leeshoek, de snoezeltent en de poppenkast.
















 Op vrijdag kwamen onze kraanvogels Yin en Yang op bezoek. Ze leerden ons dat vrienden elkaar aanvullen.



Ons Juf had nog voor elk van ons een verrassing in petto als afsluiter van deze 2 weken: de betekenis van een origami kraanvogel schenken, is iemand 1000 jaren van geluk toewensen. En dit is ook wat de Juf de kleuters toewenst!







Volgende week werken we rond het thema "Sneeuwwitje, appels en peren". Wie iets heeft van dit thema, mag dit steeds meebrengen (voorwerpen voorzien van naam a.u.b.)