zaterdag 18 februari 2017

VERLIEFD ZIJN


In de week van Valentijn hebben we gepraat over het gevoel "verliefd zijn en houden van". Als eerste impressie vertelde de Juf het verhaal "Raad eens hoeveel ik van je hou". Hazeltje en Grote Haas probeerden elkaar uit te leggen hoeveel ze van elkaar hielden, maar dit bleek moeilijker dan gedacht. Want hoe kan je het gevoel "houden van" meten? De beschrijving "ik hou van jou tot aan de Maan en terug" leek voor hen beiden een juiste maat!Wat anders dan een hartje konden we deze week knutselen? We oefenden onze oog-hand coördinatie door de kopspeldjes door het midden van het bloemenpailletje te steken en dan moesten we ons hele hartje van piepschuim daarmee bedekken. Dus onze fijne motoriek kwam ook weer aan de beurt.Zoals elke week, maakte we ook contractjes in het thema....
De volgende verhaaltjes passeerden de revue:
Naar aanleiding van deze verhaaltjes hebben we veel gepraat over de gevoelens "verliefd zijn", "houden van", "ik val op jou", "betoverd zijn door jou" en het geven van kusjes.

We leerden vooral onze schroom overwinnen door elkaar te zeggen hoe graag we elkaar zien.

Met Juf Kirsty oefenden we schrijfdans. We leerden een boom tekenen op muziek.Juf Kirsty vertelde het verhaal van Jo en Mina, die een zaadje van een boom in de grond staken.


Dan mochten de kleuters eerst de bewegingen oefenen om een boom te tekenen: eerst de stam, dan de takken, dan de blaadjes en als laatste de appeltjes.
 Daarna probeerden we dit op muziek:
Vervolgens demonstreerde de Juf het op papier....
En daarna zijn de kleuters aan de beurt om te tekenen óp papier en óp muziek!

Het is niet simpelweg een boom tekenen, maar wel:
- de bewegingen worden eerst geoefend vanuit de schouders in de lucht;
- dan vanuit de elleboog;
- om ten slotte te evolueren naar de pols.

Daarbij komt ook nog dat we van 3-dimensioneel naar 2-dimensioneel vlak evolueren. 


... en dit zijn enkele resultaten:

Bedankt, Juf Kirsty, voor deze fijne activiteit!