zaterdag 1 december 2018

EEN HANDJE VAN DE SINT


In de aanloop naar het feest van Sinterklaas, zijn we maandag gestart met "De legende van Sint-Nicolaas" en "Heisa voor de Sint". Eigenlijk vieren we de verjaardag van de Sint en in plaats van geschenkjes te krijgen, deelt de Sint geschenkjes uit.



Als verwerking kleuren we verder aan de stoomboot van de Sint ...







Dinsdagmorgen wist Thilo ons te vertellen dat we 's nachts bezoek gekregen hadden van de Sint. Hij had 2 verhaaltjes en verkleedkleren meegebracht.

 







Natuurlijk moesten we die kleren meteen passen!




Met een krasblok en een toverblok konden we ons uitleven ....



Op woensdag vertelden we eerst het verhaal van "De verrassing van Sinterklaas" en oefenden we onze grove en fijne motoriek met Krullenbol.












Met deze bewegingen proberen we eerst onze schouders los te krijgen, daarna onze ellebogen om daarna onze polsen los te maken op papier.
 

Op donderdag luisterden we naar de verhaaltjes "De ring van Sinterklaas" en "Het zieke paard van Sinterklaas". Als verwerking oefenden we onze fijne vingermotoriek met het doelgericht kleven van mozaïekjes en rekening houdend met de kleuren. Jullie merken ongetwijfeld dat er wel heel wat onderliggende doelstellingen zijn bij een bepaalde opdracht.











En we konden ons uitleven met in de kleren van de Sint en Zwarte Piet te kruipen...



Op vrijdag luisterden we naar het verhaaltje van "Daar is Sinterklaas" en we mochten ons nog verder uitleven met de tover- en krasblokken.








En plezier dat we hadden ....  Een Zwarte Piet lust dus ook heel graag een ijsje!