zondag 28 januari 2018

DAAR ZIT MUZIEK IN


 Onze themahoek van deze week is volledig gevuld met muziekinstrumenten...We startten dan ook de week met een waarneming van muziekinstrumenten. We leerden de naam en ook hoe we het instrument moeten bespelen.


Daarna gingen we zelf aan de slag met het knutselen van een trommel. We beplakten de doos met een mooi papiertje....We vertelden ook het sprookje van de Bremer Stadsmuzikanten...
 

Om de dag af te sluiten speelden met de instrumenten met behulp van de muzikale rups. Elk instrument wordt met een bepaalde kleur geassocieerd. De kleuters die dat instrument bespelen, mogen zolang spelen als de kleur wordt aangeduid.
Dinsdag maakten we kennis met Paco op een heel speciale manier: een geluidenboek. 


De nieuwe speeltafel met treinspoor hebben we dinsdag met heel veel enthousiasme in gebruik genomen. De Juf heeft zelf de tafel aangekocht :-)We knutselden verder aan onze trommel...... en de speeltafel werd nog verder uitgetest....


 We hebben ook vilt leren knippen en dat was helemaal niet gemakkelijk.Op woensdag beluisterden we het verhaal van de kleine Amadeus a.h.v. een cd. Zo maakten we kennis met de klassieke muziek van Mozart. 


Toen begon de afwerking van onze trommel, nadat de Juf de 2 vilten tegen de boven- en onderzijde van de doos had geplakt en in het vilt gaatjes geponst had. We moesten een ijzerdraad rijgen van de onderste naar de bovenste en er telkens 3 kralen op rijgen. Oog-hand coördinatie en fijne vingermotoriek, evenals het logisch denken en tellen, werd hiermee geoefend.
Donderdag luisterden we naar het muzikale verhaal van Peter en de Wolf a.h.v. een CD en leerden we het liedje "Grote klokken zeggen tik-tak".


... en we werkten verder aan onze trommel ...

En dit was dan het resultaat:


Veel trommelplezier! :-)
Op vrijdag hebben we onze Jarne in de bloemetjes gezet.