zondag 22 oktober 2017

WIE VERSTOPT ZICH IN HET BOS ?

We zijn de week begonnen met het verhaal "Uil gaat op vakantie".


Daarna knutselden we zelf een uil van een grote dennenappel en watjes.

En dan kwamen we tot dit resultaat:Voor de eerste keer dit schooljaar maakten we zelfstandig onze contractjes:

Het volgende dier dat aan bod kwam, was de eekhoorn. We vertelden het verhaal van de eekhoorn die in de herfst werkelijk ALLE noten en bessen had verzameld en niets had overgelaten voor de andere dieren. Als zij honger kregen, gingen ze bij Eekhoorn aankloppen en dan bleken alle bessen beschimmeld te zijn. Moraal van het verhaal: voedsel delen is belangrijk!
  

Als verwerking daarvan gingen we met schaar en lijm aan de slag. We probeerden de ontbrekende stukjes op ons puzzelbeestje te plakken.


Op woensdag was dan het verhaal van "Het egeltje trekt erop uit" aan de beurt.
Als expressie gingen we zelf aan de slag met zelfdrogende klei en macaroni. We probeerden zo waarheidsgetrouw mogelijk een egeltje te vormen. Daarmee oefenden we ook onze fijne vingermotoriek door de macaroni als een pincetje vast te nemen en in de klei te duwen. Het lijkt makkelijk, maar we moesten erover waken dat de macaroni enerzijds niet te dicht bij elkaar werd gestoken en anderzijds diep genoeg werd gestoken.Ook Juf Joni hielp mee ...
Tussendoor vertelden we het verhaal "Ik wil je iets heel moois geven". Het verhaal gaat over de mol die zijn vriendinnetje Konijn mist en besluit om een gang te graven tot in haar holletje.

Juf Joni vertelde het verhaal van Obi en zijn vriendinnetje Stin. Het gaat over de vriendschap tussen een kleine beer en een egeltje.


Ze had ook een zelfgemaakt gezelschapsspelletje meegebracht. Dat was echt heel leuk!
We legden ook de laatste hand aan ons knutselwerk en namen het resultaat van 2 weken knutselen mee naar huis.


Tenslotte leerden we op instructie van Juf Joni op de juiste manier en op het juiste moment een muziekinstrument te bespelen.