zaterdag 14 oktober 2017

WE TREKKEN NAAR HET BOSLies had tamme kastanjes in hun bolster meegebracht. Het contrast tussen de stekelige buitenkant en zachte binnenkant was groot....
Uit het verhaaltje van Okke, Nootje en Doppejan, hebben we heel wat inspiratie gehaald om zelf aan de slag te gaan en notenkaas te maken. We zijn begonnen met de okkernoten/walnoten te malen. Dat ging heel vlot, want vele handen maken het werk licht. Dan verse kaas toevoegen en mengen. Bijna iedereen was er helemaal gek van!We maakten ook enkele werkblaadjes ...

Tijdens de "Week van het bos" trekken we uiteraard op verkenningstocht naar het bos in de buurt van onze school.


En wat hebben we daar allemaal ontdekt? In het bos ontdekten we de schatten van de herfst: dennenappels, bladeren, dennennaalden, mos, varens, paddenstoelen, elfenbankjes, jaarringen .... En telkens kregen we de nodige uitleg van onze Juf. 

Hoe hard we ook hebben gezocht, we zagen echter geen kabouters of elfjes gezien.


We hebben nog nooit in ons leven zoooooveeeeel paddenstoelen gezien!Eenmaal in de klas hebben we onze buit uitgepakt, uitvoerig bekeken en besproken en ook gesorteerd.

En we luisterden naar het verhaal "Noten".


Daarna gingen we aan de slag met het knutselen van een theelichtje. We beschilderden een glazen potje met behangerslijm en de Juf beplakte het met een serviette met herfsttafereel.
En dit was het resultaat ...