zondag 10 september 2017

JOEPIE ... MIJN NIEUWE KLAS












De eerste week van het nieuwe schooljaar zit er reeds op!
Hier volgen wat sfeerbeelden van jullie kapoentje(s) in actie...






We hebben gespeeld met het nieuwe speelgoed en hebben de verschillende hoeken van onze klas grondig en van dichtbij bekeken. 












En daarna maakten we een ontdekkingstocht doorheen de school.









Op een morgen hingen er verschillende voorwerpen aan onze kapstok. Samen gingen we op weg om de juiste plaats ervan in onze klas te ontdekken.



We werkten ook al samen aan enkele werkblaadjes....  






 
Op donderdag heeft de Juf het poppenkastverhaal "Liever lui dan moe" gespeeld.

Heksemie moest huiswerk maken, maar had daar totaal geen zin in en probeerde op een slinkse manier haar huiswerk te laten maken door Willemientje. Gelukkig kon haar vriendje Jasper ingrijpen en heeft hij Heksemie een lesje geleerd.....


We speelden een gezelschapsspel met een dobbelsteen. We leerden de ogen tellen op de dobbelsteen en evenveel bolletjes te kleuren als we ogen hadden gegooid. Wie het eerst bij de school aankwam, had gewonnen.

















We maakten een zelfportret op een voetje na het verhaal "Hoera naar school, van Borus de Beer". Daarmee maakten we een vlaggenlijn en die hingen we op in onze klas.










 

We knutselden een bewaardoosje met het onderste deel van een PET-fles. We bestreken de fles met behangerslijm en daarna hielp de Juf met het beplakken met een serviette. Waarvoor dit dient, dat zien jullie volgende week...








We speelden ook een kimspel met 4 voorwerpen uit onze themahoek. De bedoeling is de plaats van de voorwerpen te onthouden en te kunnen benoemen wat er van plaats is veranderd.




Ziezo, we hebben al heel wat gedaan!