vrijdag 2 juni 2017

DE MOOISTE VIS VAN DE ZEE







Begin juni beginnen we al een beetje te denken aan vakantie. Bij vakantie denken we natuurlijk aan de zee. En als we aan de zee denken, dan denken we ook aan vissen. Dus... het thema van voorbije week was: "de mooiste vis van de zee".



We maakten kennis met Regenboog en zijn vriendjes. Daarna gingen we zelf aan de slag met tekenpapier. We volgden stap voor stap de instructies en vouwden zo onze Regenboog vis. Zijn glinster schub mocht uiteraard niet ontbreken.














We scheurden ook nog zijdepapier in alle kleuren van de regenboog en we bedekten onze gevouwen vis hiermee zodat we een echte "Regenboog" hebben geknutseld.












Mooi resultaat, nietwaar?






Noah, de broer van ons Inte, is een verzamelaar van haaientanden. We mochten zijn collectie van heel dichtbij zorgvuldig bekijken en betasten.





En we zochten ook op het internet naar afbeelden van haaientanden. Want haaien spreken tot ieders verbeelding... De interesse was heel groot!


Als geleide activiteit leerden we ook sommen maken, eerst a.h.v. concreet materiaal (visjes) en daarna op papier.
 







Tijdens de pauze keken we nog naar de 6 avonturen van Regenboog.



Als kers op de taart, mochten we Koi vijver van Ferre gaan bezichtigen en de vissen te eten geven. De mama van Ferre kwam ons klasje afhalen en heeft ons dan naar hun tuin begeleid.

Onze interesse was meteen gewekt als Ferre vertelde dat er een kleine haai in hun vijver zwemt!









We mochten de vissen ook te eten geven ...


De oudste Koi in de vijver is de grote witte op de foto's en hij is al 10 jaar oud. De mama van Ferre vertelde ons dat een Koi wel 50 tot 60 jaar oud kan worden.





Ons geduld werd op de proef gesteld omdat de haai (steur) verstoppertje speelde op de bodem van de vijver. Maar als hij zich eindelijk liet zien om te eten, werd ons enthousiasme alleen maar groter!







Bedankt, mama en papa van Ferre, voor de leerrijke ervaring!


Als verwerking van onze uitstap, hebben we nog een geleid gesprek gehad a.h.v. het boek dat Ferre had meegebracht naar de klas.

En vanaf maandag staat alles in het teken van Vaderdag!