zondag 12 maart 2017

PROJECT TECHNIEK
Na de vermoeiende schoolreis naar Plopsa Indoor op maandag, zijn we op dinsdag ons project gestart met het deelaspect "lucht".

We deden proefjes met ballonnen, bellenblaas, ...Als nevenactiviteiten speelden we ook met constructiemateriaal, o.a. Mecano en Buizenpret.


Op woensdag kwam "water" aan de beurt. We gebruikten ook een drijf- en zinkset en probeerden alles uit in de watertafel en met Aquaplay.


Op donderdag was het onderwerp "kracht" (spierkracht en zwaartekracht).
 


De Mama en Papa van Ayla hebben gereageerd op de oproep van Mevrouw de Directeur en hebben zich ge├źngageerd om verschillende materialen te maken voor onze techniekkoffers. Ze hebben het heel professioneel aangepakt en er heel veel uren en dagen werk ingestoken. Alle voorwerpen op de volgende foto's zijn door hen gemaakt. Heel erg bedankt, Daisy en Kevin! 

Zoals jullie op de foto's kunnen zien, hebben de kleuters er niet alleen heel veel van opgestoken maar ook erg van genoten!Op vrijdag hadden we het over "electriciteit". Een stroomkring kent intussen geen geheimen meer voor de kleuters!

We konden een lichtje laten branden, een zoemertje laten afgaan en een propeller laten draaien, telkens met of zonder schakelaar ertussen. 
We leerden ook batterijen op de juiste manier in een lichtsnoer te plaatsen.


Op de raket konden we alles wat we met de electriciteitsdoosjes hadden geleerd, combineren: propeller, lichtschakelaar, stroomkring, ...

We hebben dus de hele week veel geleerd door te experimenteren en uit te proberen. We hebben dan ook geen contractjes op papier gemaakt.

Opvallend: ook de meisjes waren heel erg geïnteresseerd in dit thema!

Volgende week werken we verder rond dit thema. Juf Amy werkt dan rond uitvindingen, magneten, robots en lenzen.