maandag 12 september 2016

JOEPIE! MIJN NIEUWE KLAS .... MIJN VRIENDJES EN IK



JOEPIE ! MIJN NIEUWE KLAS .... 

De eerste week van het nieuwe schooljaar zit er reeds op!
Hier volgen wat sfeerbeelden van jullie kapoentje(s) in actie...

We hebben gespeeld met het nieuwe speelgoed en hebben de verschillende hoeken van onze klas grondig en van dichtbij bekeken. 

















Al de eerste dag hebben we een placemat van Pimboli gewaterverfd. Hiermee oefenen we de techniek van waterverven en ook de potloodgreep (in dit geval het penseel).

Zo leerden we ook hoe Pimboli eruit ziet en welke kleuren hij heeft.








MIJN VRIENDJES EN IK ...

Na het vertellen van het verhaal van "De toversteen", hebben we allemaal zelf een toversteen mogen kiezen. Daarna zijn we zelf aan de slag gegaan om er ééntje op papier te knutselen.

We hebben van aluminiumfolie glitters gescheurd en dan hebben we met een punt van een kleurpotlood over een schuurpapiertje gewreven boven onze steen en open gewreven met onze vinger. Op die manier kreeg onze steen onze lievelingskleur.












Op woensdag heeft de Juf het poppenkastverhaal "Liever lui dan moe" gespeeld.
Heksemie moest huiswerk maken, maar had daar totaal geen zin in en probeerde op een slinkse manier haar huiswerk te laten maken door Lilly. Gelukkig kon haar vriendje Matse ingrijpen en heeft hij Heksemie een lesje geleerd.....



We werkten ook al samen aan enkele werkblaadjes....




 
Met een echte fotokader hebben we verteld wie we zijn: hoe we heten, waar we wonen, wie er allemaal bij ons thuis woont.... 

















Met een zelfgemaakte memory van de foto's van de kleuters leerden we de gezichten van onze klasgenootjes kennen en probeerden we de plaats van de memorykaarten te onthouden (ruimtelijke initiatie). De bedoeling was zoveel mogelijk kaarten te verzamelen.

Sommigen waren niet weg te slaan van het spel :-) Misschien een tip voor de mama's en papa's om hetzelfde te doen met de foto's van familieleden! Echt doen!


















De week van 12 september is het thema "Sneeuwwitje" en wordt er ook een link gelegd naar herfstfruit (appelen en peren). Iedere kleuter mag tegen donderdag dan ook een stuk fruit meebrengen voor een waarneming.