zondag 6 december 2015

WELKOM SINT EN PIET!We zijn onze week begonnen in de speelgoedfabriek van Sinterklaas. Na een verhaaltje hebben we wiskundige begrippen geoefend zoals: op, onder, in het midden op, boven onderste, bovenste, tussen,…Op een morgen stond er iets vreemd in onze klas onder een doek!?
We hadden bezoek gekregen van de Sint en zijn Pieten. Ze hebben ons een echte stoomboot gebracht. We weten nu dat een stoomboot een dek, een kajuit en een laadruimte heeft, dat het stuur een roer heet en dat de bestuurder van de boot een kapitein is of Stuurpiet. Verder zijn er de wimpels, die wapperen in de wind, het anker, dat kan gelicht worden, de Sint met zijn staf en mijter, de kleurrijke Zwarte Pieten en de schimmel “Slecht Weer Vandaag”.
Als knutselactiviteit hebben we vingerpopjes gemaakt. We moesten ze kleuren met kleurpotloden, zo realistisch mogelijk, en vervolgens uitprikken.

Wat een werk!

en dit was het resultaat:We knutselden ook een kroon die moesten we waterverven. We zouden hem opzetten bij de aankomst van de Sint later op de week. Op de kroon was onze naam geschreven.

Uiteraard hadden we ook aan het paard van Sinterklaas gedacht. We sorteerden alles netjes in schaaltjes: hooi, suikerklontjes, wortelen, tekeningen en appelen. We telden alles zorgvuldig, we maten de wortelen (volgens grootte en dikte). En nu maar hopen dat de Sint ons klasje vannacht niet voorbij rijdt zonder te stoppen…Ondertussen knutselden we een schoen om die op 1 december in onze klas te zetten. We kleurden met stiften en het was de bedoeling dat er geen 2 dezelfde schoentjes zouden zijn.


We telden vol spanning af ...
De volgende morgen werd ons geduld op de proef gesteld: was de Sint geweest? We moesten nog even wachten om daar achter te komen, want onze klasdeur was op slot en de sleutel was weg…. We zochten en zochten… En uiteindelijk zag ons Mirthe de sleutel ineens hangen aan een nageltje…
Maar, we waren allemaal braaf geweest. De Sint had veel lekkers gebracht in ons schoentje. En de Pieten… Die hadden heel hard gespeeld in onze klas, we hebben nogal moeten opruimen.We luisterden naar het verhaal "De ring van Sinterklaas" en smulden erna van de speculaas van Sinterklaas.


De juffen versierden de zaal als voorbereiding op de komst van de Sint. 

Spannend!

's Avonds namen we uiteraard heel trots ons gevulde schoentje mee naar huis!

Dank u, Sinterklaasje!
Op donderdag 3 december kwamen de Pieten zelf op bezoek…

Maar waar was Sinterklaas nu ???

Gelukkig vond Hoofdpiet onze goede Sint en we kregen allemaal een mooi cadeautje…

Dank u Sinterklaas!!!

De foto’s van het bezoek van de Sint volgen eerstdaags op blog van de school, dus niet op de klasblog.