vrijdag 13 november 2015

OMA EN OPA OP BEZOEKDe eerste week na de Herfstvakantie werd grotendeels opgevuld door het afnemen van de testjes. Deze testjes geven de competenties op het vlak van taal, wiskunde, motoriek, zelfredzaamheid en werkhouding weer. De resultaten hiervan worden weergegeven in het kleuterrapport. De bespreking ervan gebeurt op het oudercontact van 7 en 8 december.


Het doel van deze opdracht is enerzijds de fijne motoriek oefenen en testen (knippen) en anderzijds kunnen sorteren op basis van 2 eigenschappen (de achtergrondkleur en het voorwerp).En hieronder zien jullie dan het resultaat:
 


Vandaar niet zoveel actiefoto's, maar we hebben niet stilgezeten.Het thema van voorbije week was "Oma en Opa op bezoek". We wilden graag onze grootouders verrassen met een cadeautje. Een zelf geknutseld cadeautje, natuurlijk!
 

We mochten met een toverpen een tekening krassen op speciaal papier. En dan mochten we onze pasfoto's uitprikken. Dit alles werd dan in een sleutelhanger gestopt. Met heel veel liefde gemaakt en aangeboden aan Oma en Opa door jullie kleinkind!


En vervolgens leerden we een liedje dat we zingen als we bij oma gaan logeren.


Een liedje zingen gaat uiteraard gepaard met de nodige bewegingen om te tekst te kunnen onthouden.En volgende week zullen we ons verdiepen in "de Ruimte".