zaterdag 21 november 2015

DE RUIMTE


Zondagnamiddag, de voorbereidingen voor het nieuwe thema zijn volop bezig...


want op maandagmorgen kregen we een berichtje van een onbekende die ons vroeg om op de speelplaats een kijkje te gaan nemen...

Wat we daar zagen, dat hadden we nog nooit gezien!!! Een ruimtetuig, met daarin een heel vreemd wezentje, was geland op de rand van onze zandbak. 

We probeerden het ruimtetuig voorzichtig te openen om het wezentje van kortbij te kunnen bekijken...Hij bleek te kunnen praten op een heel speciale manier want hij zei niets anders dan "biebiep" met verschillende intonaties. Telkens onze juf hem een vraag stelde, konden we uit zijn "biebiep" opmaken wat hij bedoelde.

Omdat hij alleen maar "biebiep" kon zeggen, was zijn naam snel gekozen.

Hij bracht ons telkens de impressie van de dag. Op maandag was dat het boek "De raceraket". En Biebiep wou dat ook wij zouden deelnemen aan de ruimterace en daarvoor een raket zouden knutselen. 

Maar na een tijdje merkten we dat Biebiep steeds trager begon te praten en dat hij ontzettend moe was van zijn ruimtereis. En we hebben hem dan in zijn ruimtetuig gelegd zodat hij kon slapen om 's avonds zijn reis verder te zetten.We schilderden onze raket in 4 kleuren: geel, rood, groen en blauw.

Op dinsdag bracht Biebiep een heus space center mee uit de ruimte.
Zo konden we spelenderwijs ontdekken wat er allemaal te zien is aan de binnenkant van een raket.


Een blik op onze themahoek...Voor het versieren van onze raceraket mochten we eerst 10 houten kralen tellen en die vervolgens rijgen op een chenilledraad.


In onze zandbak zat ECHT maanzand waarmee we mooie ruimtekastelen konden bouwen.
En elke avond opnieuw brachten we Biebiep in zijn vliegende schotel naar de zandbak zodat hij zijn reis weer kon verder zetten. Het winderige weer was echter geen meevaller!


Hier zie je hem opstijgen...Op woensdag bracht Biebiep uit de ruimte het boek mee van "Kees en het kaasmonster". 


We leerden ook een versje over een raket die landde op de maan.


Intussen knutselden we verder aan onze raceraket en speelden we nog met het space center en het maanzand.


We prikten ook nog onze foto uit om die op onze race raket te plakken. Want we waren zelf de astronaut die de raket bestuurde.
En dan was onze persoonlijke race raket klaar ...Op donderdag landde Biebiep met het boek "Kleine Raaf vliegt naar de maan".


Intussen zijn we dikke vriendjes geworden met Biebiep ...
We gaven onze raket ook een zelfgekozen naam.Op vrijdag, de laatste dag van de schoolweek, had Biebiep geschenkjes uit de Ruimte meegebracht voor ons. En hij bracht ook een boek mee van "Hennie de Heks in de ruimte".
De papa's kunnen misschien nog even helpen om alles in elkaar te steken.

En dan was het tijd om afscheid te nemen met een dikke Biebiep zoen... Dankjewel Biebiep voor wat je ons allemaal hebt geleerd!

En daarmee kwam er een einde aan een spannende EN leerrijke week.

Vanaf nu beginnen we af te tellen naar Sinterklaas :-)