vrijdag 9 oktober 2015

VIER POTEN EN EEN LIEVE SNOET....


Naar aanleiding van Werelddierendag, was het thema van voorbije week "Vier poten en een lieve snoet....".

We begonnen de week met het sprookje van De Aristokatten.


Tussen de bezoeken door knutselden we aan ons kattenspelletje. We kleurden, knipten en prikten ....Op vraag van de juf kwamen enkele (groot)ouders naar de klas met hun liefste (huis)dier.

We stonden telkens stil bij de kenmerken van het dier, de verzorging en de voeding. Uiteraard leerden we dan ook nieuwe woordenschat. En er was ook tijd om onze zintuigen te prikkelen door te voelen, aaien, ruiken ....

Als eerste kwam de mama van Noa met Caramel, de pony. Dat was heel indrukwekkend, ook al omwille van de speciale vrachtwagen. Daarna was het de beurt aan Chanel, de poes van Siebe.


Op woensdag kwamen mochten de gepluimde vriendjes een halve dag in onze klas vertoeven. Zo konden we luisteren naar de conversaties tussen dwergpapegaai Coco en kanarie Wiedewiet!


en dan weer verder knutselen...Op donderdag leerden we het versje van "Er waren eens twee hondjes". Jammer genoeg kon Kaatje, de hond van Axel, op het laatste moment niet aanwezig zijn.


Daarna kwam de papa van Fee met Stampertje op bezoek op vrijdag. Stampertje is een hangoorkonijn.


Om te ontladen mochten even door de gang springen als een konijn!


Tenslotte kwamen de lievelingen van Noah op bezoek: Witje en Mima, 2 andere rassen van konijnen. Noah heeft er honderduit over verteld. We hebben heel veel bijgeleerd!


Tegen vrijdagavond waren dan eindelijk de kattenspelletjes afgewerkt. Het was van de hele week nog niet zo stil geweest als dan. Zoveel concentratie was er nodig om de pareltjes door het gaatje te laten rollen. 


Hoe kunnen we de week anders afsluiten dan met het hartelijk danken van de (groot)ouders voor hun grote inspanningen en uitleg om er zo'n leerrijke en opwindende week van te maken!