donderdag 5 februari 2015

THEMA MEDIA

Hallo allemaal!
Deze week konden onze kleuters volop experimenteren met media-taal.  We kregen namelijk  bezoek van Fred het marsmannetje, die enkel marsmannetjestaal kon praten (iets in de aard van Zzoooeeem en zAaaab). Maar dit hield onze kleuters niet tegen om volop verhalen tegen Fred te vertellen!!

Fred het marsmannetje luistert met veel enthousiasme naar de verhalen van Evelien!
Allereerst kwamen foto's aan bod. We leerden hoe een echt fototoestel werkt en mochten hiermee volop experimenteren in onze fotostudio 'de kapoentjes'. 

fotograaf Colin in de fotostudio met Jannick en Juul
Met het fototoestel werden ook de begrippen meeste en minste herhaald.  Zo mochten we telkens een foto maken van het groepje waar de minste kindjes stonden. Nadien werd dit herhaald op papier. (Geen contractjes trouwens deze week, enkel een moetje en verder begeleide werkjes en magjes)

We speelden ook een speciale foto-memory met onze eigen foto's erop!
niet gemakkelijk hoor, maar wel heel leuk!

Juul heeft Elien gevonden!!
Wist je dat je met foto's en prenten ook zelf verhalen kan verzinnen? Onze kleuters waren helemaal in de ban van het vertelschort. Zo ontstonden de gekste verhalen!
Elize met het vertelschort. Dit verhaal begon met... Er was eens een jager  die aan een rivier woonde samen met zijn vriendje de Arabier... Maar toen... (de rest vertelt je kleuter je met heel veel plezier!)

De volgende dag mochten onze kleuters aan Fred uitleggen wat een krant is. De antwoorden waren geweldig om te horen.We 'lazen' zelf de krant, speelden er verstoppertje mee, gebruikten het als tekenpapier en hielden zelfs een krantenballengevecht!

het artikel in de krant dat de meeste interesse opwekte: de bus van FC de Kampioenen :-)

onze meisjes in actie bij het krantenballengevecht!

 Er was ook een verhaal over een kindje dat van alles bang was. En zo kwam de moedhoed ter sprake. We vertelden waar we bang van hadden en de kleuters die wilden, mochten een moedhoed maken!
Mathias test onze moedhoed uit!


deze meisjes gaan nooit meer bang zijn van iets :-)
Op woensdag werd onze jarige Jannick gevierd dus feesten maar!
Op donderdag maakten we kennis met de televisie. Tijd om het weerbericht op te zetten!
Ella presenteert het weerbericht!  sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw!!
 En ook de praatronde verliep die dag anders: onze kleuters mochten het nieuwsbericht presenteren
Ziano brengt het nieuws!
Verder zochten we 5 verschillen op ons werkblaadje en in ons winkeltje werden heel wat telefoons en fototoestellen verkocht! Met al die fototoestellen werden er heel wat foto's getrokken en maakten we een speciaal clipje! Veel kijkplezier!!


Morgen is het pedagogische studiedag dus geen school!!!!!

volgende week komt juf Lincy terug om samen met jullie carnaval te vieren. Veel plezier!!!
groetjes,
juf Natalie x