maandag 29 december 2014

IK DOE DE LICHTJES AAN EN UITNadat we alles uitvoerig hadden waargenomen, zijn we samen aan de slag gegaan en hebben we onze kerstboom in de klas versierd.En dit was het resultaat:Daarna zijn we aan ons knutselwerkje van de eerste week begonnen: het houten plankje heel goed inlijmen. We mochten deze keer heel kwistig zijn met de behangerslijm en daarna werd de serviet erop gekleefd.En nu de push pins verbinden met een wollen draad in de vorm van een kerstboom. Dit was zeker niet gemakkelijk, maar op deze manier oefenden we onze fijne vinger motoriek en onze oog-handcoördinatie nog eens. Daarna er nog slingers in maken en de meegebrachte kerstballetjes aanbrengen en klaar was kees…  Elke boom was een uniek exemplaar en we waren heel fier op ons kerstboompje…
In week 2 gingen we opnieuw aan de slag. Ditmaal knutselden we een engeltje aan de hand van een stappenplan. Deze keer was het wel makkelijk ;-).De laatste vrijdag was het dan eindelijk zo ver: de uitnodigende pakjes onder de kerstboom mochten eindelijk verdeeld worden. We deden dit op het ritme van Jingle Bells. We gaven de pakjes één voor één door op kerstmuziek en als de muziek stopte, mocht degene die het pakje vasthield, het houden en onder de bank leggen. Zo gaven we cadeautjes rond tot iedereen er eentje had.
Het was heel spannend! Wat zou er toch in ons pakje zitten? Het inpakpapier vloog naar alle kanten ;-)… Het waren stuk voor stuk heel leuke verrassingen.Na dit spannende moment, werden we door de leden van het oudercomité getrakteerd op een kerstfeestje. We aten hotdog met ketchup of mayonaise en dronken heerlijke cola, fanta of plat water. We hebben nogal gesmuld… Dank je wel oudercomité om ons zo te verwennen.


In de namiddag was er als dessert ook nog cake.

En zoals elke maand, sluiten we ook deze keer af met een foto van de jarige: Lucas!Fijne vakantie en prettige feestdagen!