vrijdag 17 januari 2014

THEMA ZINTUIGEN

Hallo beste bezoekers,

Deze week gingen we in ons klasje na of wij ze nog wel alle vijf hebben. Neenee, niet over of we ze nog alle vijf op een rij hebben (het antwoord daarop blijf ik jullie lekker schuldig),  maar het ging over onze vijf zintuigen!
Maandag stond alles in het teken van het zintuig 'kijken'. 
We ontdekten dat er verschillende materialen zijn om mee te kijken, gaande van telescopen  en vergrootglazen, tot masterviewers en gekke-wezens-brillen.Er werd naar hartelust gezocht in de zoekboeken van  Pim de pingu├»n en we begonnen aan het knutselen van een gekke bril naar keuze.
Op dinsdag waren onze oren aan de beurt. We ontdekten dat iedereen heel goed kon horen, luisterden naar een verhaal op CD over het hondje Bolt en deden hoorspelletjes in onze klas.

Op woensdag was het de beurt aan onze neus. De kleuters ontdekten dat we onze ogen niet nodig hadden om te weten wat de juf vast had: door eens goed te ruiken lukte dit ook!


We roken aan alle materialen en speelgoed in onze klas en voor 1 keer gebruikten we niet onze verfborstel, maar mochten we schilderen met onze neus!

Donderdag was het de beurt aan het voelen. We kunnen niet alleen voelen met onze handen, maar wel met onze huid. Natuurlijk moest dat uitgetest worden: voelen met je handen, je wangen, je elleboog, je buik en je voeten!

blote-voeten-pad in onze gang: voelen met onze voeten aan harde en zachte materialen zoals wol, papier, steekblokken, bladeren, zand en water.


Vrijdag was het proeven aan de beurt. En proeven hebben we gedaan: Na enkele proef-testjes begonnen we aan het grotere werk: zelf cupcakes maken en ze daarna versieren. En volgens onze kleuters waren ze heeeeel lekker!
eerst het deeg klaarmaken ...


Het deeg in de cupcakemaker ...


cupcake eruit en mooi versieren met gekleurde bolletjes, chocolade etc ...


en dan proeven maar!!!!

Nino en Jarne zorgden voor de afwas! :-)

Verder hebben we nog spelletjes gespeeld in de klas over het lichaam en onze zintuigen.

onze brillen-bende.
 Tot volgende week!

groetjes,
juf Natalie