vrijdag 20 december 2013

THEMA KERSTMIS & NIEUWJAARDe voorbije twee weken hebben we gewerkt rond het thema ‘Kerstmis en Nieuwjaar’.  Dat begon uiteraard met het versieren van onze kerstboom.En versieren doen we niet zomaar: eerst de lichtjes, daarna de slingers en dan pas onze kerstballen. 


We kregen twee aftelkalenders in onze klas: elke dag voerden we een opdrachtje uit (vb zing een liedje met een dier / zoek een stuk speelgoed van een bepaalde kleur / ) en elke dag kreeg het kindje van de dag een stukje chocolade (onze kleutertjes wisten deze twee weken perfect hoelang het nog duurde eer ze het kindje van de dag waren!)

We maakten een knutselwerkje, leerden onze nieuwjaarsbrief en speelden tussendoor kerstspelletjes.
kerstspelletje: geef de kerstbal zo snel mogelijk door zonder dat hij de grond raakt!

 We ontbeten gezellig samen met ons klasje:Kaarsen mochten er ook niet ontbreken, en niets is  leuker dan  na een waarneming al die kaarsjes uit te  mogen blazen!
We sorteerden pakjes van groot naar klein, van klein naar groot en werkten aan onze begrippen eerste/middelste/laatste.
Als afsluiter was er natuurlijk het kerstfeestje! Iedereen kreeg via een doorgeefspelletje een pakje van onder onze kerstboom.Gevolgd door: hotdog en cake-tijd, smullen maar!!!En met het vuurwerk in onze handen wensen we iedereen een knallend 2014!

Een prettige vakantie iedereen!!!

groetjes,
juf Natalie